実行委員 Committee

Maximilian Spiegelberg – マキシミリアン・スピーゲルバーグ

領域、文化、技能の枠組みを超えた交流を通じた持続可能な社会への転換に興味があり、様々な国や地域で暮らしながら研究や仕事をしてきました。2017年に、京都大学にて環境マネジメント専攻の博士号を取得し、現在は総合地球環境学研究所FEASTプロジェクトの研究員として勤務しています。最近は、オーガニック・マーケット、養蜂、(都市)農園を中心に研究を進めています。
My interest lies in actively transforming to a sustainable society through exchange across boundaries of disciplines, cultures, and skills. It has led me to work, study and live at different places, organizations and with all kinds of people. In 2017 I received my Ph.D. in Environmental Management from Kyoto University’s Lab of Sustainable Rural Development and currently I work as a researcher in the project on Lifeworld’s of Sustainable Food Consumption & Production looking into farmers markets & organic sales, beekeeping, and (urban) gardening.
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Researchgate

飯田梨乃 – Rino Iida

京都大学 こころの未来研究センター 技術補佐員。
フランスの地元有機農家を支えるシステムAMAPを研究対象とし、自然・住環境的、経済的、社会的に持続性のある小規模農業の維持について探究する傍ら、日本、ミラノ、フランスにおけるアーティストのコーディネーターとしての活動を行う。2016年11月、宇治市植物公園にて花屋を営むフラワー・ペイザジストの母 飯田章乃とオーガニックマーケット“マルシェ カンパニャール” を主催。2017年3月に京都大学大学院 地球環境学舎 環境マネジメント修士取得後、現職。
I’m interested in maintaining sustainable, small scale agriculture and its contribution to comfortable living within a region. My research is focused on “AMAP”; a system to support local organic farmers in France. This led me to organize in 2016 the organic market “Marché Campagnard” in Uji and my graduation with a Master in Environmental Management from Kyoto University in 2017. Currently I work as research assistant at Kyoto Universities Kokoro Research Center. Besides my interest in organic food and research, I’m a coordinator among Japanese, Italian and French artists thanks to my mothers’ international engagement as flower paysagiste with her own flower shop.

豊嶋尚子 – Toyoshima Naoko

学位 博士(緑地環境科学)
専門分野 マルシェ、ランドスケープ
京都大学大学院 農学研究科 教務補佐員
吉備国際大学 地域創生農学科 非常勤講師
特定非営利活動法人 食と農の研究所 研究員
経歴
2011-2016 神戸大学大学院 農学研究科地域連携センター  コーディネーター
2014-2016 大阪府立大学大学院 生命環境科学研究科 博士後期課程修了(社会人入学)

My research is exclusively on marché. It caught my interest as it is a place of exchange, encounter, and communication all triggered by fresh vegetables.

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